לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 60 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 1 חבילה מיקס פטריות אקזוטי
- 10 בצלצלי שאלוט / 3 בצלים גדולים
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
- 2 כפות שמן שומשום
- 3 כפות סויה
- 1 כפית דבש/סילאן
- 2 כפות חומץ אורז / חומץ בלסמי/ רגיל
- מלח
להגשה:
- עלים מ-3 גבעולי נענע
- עלים מ-3 גבעולי שמיר
- 1 כף שומשום שחור (לא חובה)
אופן ההכנה:
מפרידים את אשכולות הפטריות ע"י חיתוך הבסיס. את פטריות מלך היער פורסים לאורך ל 4-3 פרוסות.
מחממים מחבת על להבה גבוה, כשהמחבת חמה מאוד יוצקים כף שמן וצולים את הפטריות כ-3 דקות רק עד להשחמה. מעבירים לקערה.
מוסיפים את הבצלים למחבת, יוצקים כף שמן, ומטגנים כ-5 דקות עד לחריכה קלה. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה עם הפטריות, מוסיפים יתר הרכיבים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מעבירים לצלחת הגשה, זורים את השומשום השחור והעלים הירוקים ומגישים.