סלט פטריות חם

מנה חגיגית ומרשימה. ניתן להגיש אותה חמה כתוספת למנה עיקרית, או קרה כסלט בתוספת רוקט, עלי חסה קרועים וגרעינים.

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • ניתן להגיש את המנה כתוספת לעיקרית
  • ניתן לשדרג את הסלט עם מעט ירוקים כגון רוקט עלי חסה קרועים וקצת גרעינים
  • סקוויז לימון יהפוך את הסלט לחלום.

לרכישת רכיבי המנה:

לרכישת רכיבי המנה:

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 1 חבילה מיקס פטריות אקזוטי
  • 10 בצלצלי שאלוט / 3 בצלים גדולים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 3 כפות סויה
  • 1 כפית דבש/סילאן
  • 2 כפות חומץ אורז / חומץ בלסמי/ רגיל
  • מלח

להגשה:

  • עלים מ-3 גבעולי נענע
  • עלים מ-3 גבעולי שמיר
  • 1 כף שומשום שחור (לא חובה)
  • 1 חבילה מיקס פטריות אקזוטי
  • 10 בצלצלי שאלוט / 3 בצלים גדולים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 3 כפות סויה
  • 1 כפית דבש/סילאן
  • 2 כפות חומץ אורז / חומץ בלסמי/ רגיל
  • מלח

להגשה:

  • עלים מ-3 גבעולי נענע
  • עלים מ-3 גבעולי שמיר
  • 1 כף שומשום שחור (לא חובה)
אופן ההכנה:

מפרידים את אשכולות הפטריות ע"י חיתוך הבסיס. את פטריות מלך היער פורסים לאורך ל 4-3 פרוסות.

מחממים מחבת על להבה גבוה, כשהמחבת חמה מאוד יוצקים כף שמן וצולים את הפטריות כ-3 דקות רק עד להשחמה. מעבירים לקערה.

מוסיפים את הבצלים למחבת, יוצקים כף שמן, ומטגנים כ-5 דקות עד לחריכה קלה. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה עם הפטריות, מוסיפים יתר הרכיבים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מעבירים לצלחת הגשה, זורים את השומשום השחור והעלים הירוקים ומגישים.

טיפים:
  • ניתן להגיש את המנה כתוספת לעיקרית
  • ניתן לשדרג את הסלט עם מעט ירוקים כגון רוקט עלי חסה קרועים וקצת גרעינים
  • סקוויז לימון יהפוך את הסלט לחלום.