צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 115 דקות
זמן כולל: 135 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 6-4
כשרות: פרווה
רכיבים ל 6-4 מנות:
- 1 שקית (20 גרם) פטריות מאי-טאקי מיובשות
- 1 כוס טחינה גולמית
- 8-6 שיני שום
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 3 גבעולי תימין העלים (אופציונלי)
- 1 כף סוכר או סילאן או דבש
- מלח , פלפל שחור
- 5 בצלים חתוכים גס
- 1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים
- 25 עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה:
מניחים את הפטריות בקערה בינונית, ממלאים ב 1.5 כוסות מים רותחים ומניחים בצד לחצי שעה. מסננים את הפטריות ושומרים את הנוזלים בצד.
מכינים טחינה: יוצקים את הטחינה לקערה, מוסיפים 2 שיני שום כתושות, מיץ לימון, מלח וכחצי כוס או טיפה יותר מנוזלי ההשריה של הפטריות, ומערבבים עד לקבלת טחינה במרקם סמיך.
מחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו. את הירקות אופים כל סוג בתבנית נפרדת אך יחד בתנור
מכינים את הירקות: מערבבים את הבצל עם 5-4 כפות שמן, מוסיפים סוכר, מעט מלח, מעבירים לתבנית חד פעמית ואופים כ-45 דקות. מערבבים כל 15 דקות.
בתבנית נוספת מניחים נייר אפייה, מסדרים עגבניות שרי כשהצד החתוך כלפי מעלה, מזלפים מעט שמן ומתבלים במלח, 4-3 שיני שום קצוצות ועלי תימין ואופים כ-25 דקות או עד שהעגבניות טיפה מתכווצת.
מערבבים בקערה את השמן שנותר עם פרחי הכרובית, מתבלים במעט מלח ופלפל, מסדרים בתבנית נוספת ואופים כ-30 דקות או עד שהכרובית מתרככת מעט ומזהיבה בקצוות.
*עד לשלב הזה ניתן להכין מראש אפילו יומיים.
מרכיבים ואופים בתבנית עגולה בקוטר 20. מסדרים את הירקות בשכבות: בצל, עגבניות, פטריות וכרובית יוצקים מעל את הטחינה ואופים כ 20-15 דקות עד שהטחינה מזהיבה ומקרימה מעט.