זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 80 דקות
זמן כולל: 100 דקות
רמת קושי: קל
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 1/2 כוס מיץ ליים אמיתי טרי חוות תקוע
- 300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים
- 1/4 כוס שמנת מתוקה 38%
- 1 גביע (200 ג') שמנת חמוצה
- שקית אבקת אפיה
- 6 ביצים מופרדות
- כפית תמצית וניל
- כוס ורבע סוכר
- כוס שמן
לקישוט העוגה:
- שקדים פרוסים
- אבקת סוכר
קרם וניל להגשה:
- 250 מ"ל (מיכל) שמנת להקצפה 38%
- כף אבקת סוכר
- כף אבקת פודינג וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות טורבו, משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את הדפנות בנייר אפייה.
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים בקערות נפרדות. חשוב מאוד שלקערת החלבונים לא יכנס כלל חלמון אחרת ההקצפה לא תצלח.
מוסיפים לקערת החלמונים חצי מכמות הסוכר. מערבבים באמצעות מטרפה עד לקבלת קצף צהוב ובהיר. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב, מוסיפים את מיץ הליים, את השמנת המתוקה והחמוצה, מערבבים הכל למרקם אחיד וחלק. (הקליקו לסרטון הדרכה איך חותכים ליים למקסימום מיץ). מוסיפים את השקדים הטחונים ואבקת האפייה ומערבבים היטב למסה אחידה ומניחים בצד.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף לבן ורך (חשוב מאוד להגיע לקצף רך יחסית).
מעבירים את קצף החלבונים לקערה הראשונה עם שאר המסה ומערבבים בתנועת קיפול עד לאיחוד.
יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים שקדים פרוסים ואופים למשך שעה ורבע – שעה וחצי או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
שימו לב, גובה העוגה יורד לאחר האפייה וזה בסדר גמור!
אופציית הגשה עם קרם וניל –
להכנת הקרם מקציפים את כל המרכיבים יחד עד למרקם יציב ורך.
מגישים עם כדור גלידה או קרם וניל מעל.