עוגיות ג'ינג'ר ואגוזי לוז

עוגיות מטריפות של בית, טעם עוקצני של ג'ינג'ר, קראנצ'ים של אגוזים ורכות של חמאה. מתכון חובה!

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • ניתן להוסיף לבצק העוגיות 50 גרם שוקולד צ'יפס קטנטנים ותתקבלנה עוגיות שוקולד צ'יפס נהדרות
  • במידה ותרצו את העוגיות במראה שוקולדי החליפו כף אחת קמח ב 2 כפות קקאו.

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 12 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 24-22 יחידות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 100 גרם חמאה
  • 220 גרם סוכר חום כהה
  • ¼ כוס דבש/סילאן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית וניל
  • 30 גרם (2 כפות) ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 210 גרם קמח רגיל
  • ¾ כוס שיבולת שועל
  • 1 כף קינמון
  • ¼ כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 75 גרם אגוזי לוז קצוצים
  • 100 גרם חמאה
  • 220 גרם סוכר חום כהה
  • ¼ כוס דבש/סילאן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית וניל
  • 30 גרם (2 כפות) ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 210 גרם קמח רגיל
  • ¾ כוס שיבולת שועל
  • 1 כף קינמון
  • ¼ כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 75 גרם אגוזי לוז קצוצים
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מערבלים היטב את החמאה והסוכר על למרקם קרמי, מוסיפים דבש/סילאן וביצה וממשיכים לערבל לתערובת אחידה. מוסיפים את הג'ינג'ר והווניל ומערבבים.

בקערה נפרדת, מערבבים את כל היבשים קמח, שיבולת שועל, סודה לשתייה, קינמון ומלח, מוסיפים לתערובת החמאה ומערבבים לאחידות. מעבירים למקרר ללילה או הכי פחות לשעה עד שהחמאה מתמצקת.

מכינים קערה קטנה עם אגוזי לוז.

בידיים מקומחות מכינים כדורים של כ- 30 גרם, טובלים את חלקם העליון באגוזים ומניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה. אופים 12-10 דקות לפי הצורך.

מקררים ושומרים בצנצנת אטומה.

טיפים:
  • ניתן להוסיף לבצק העוגיות 50 גרם שוקולד צ'יפס קטנטנים ותתקבלנה עוגיות שוקולד צ'יפס נהדרות
  • במידה ותרצו את העוגיות במראה שוקולדי החליפו כף אחת קמח ב 2 כפות קקאו.