צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
זמן כולל: 60 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 1
כשרות: חלבי
רכיבים לתבנית 26:
- 3 כפות גרידת ליים
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר לבן
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1.5 כוסות קמח תופח
לפרוסות הליים המקורמלות:
- 3 ליים פרוסים לפרוסות דקות
- 1/2 כוס סוכר לבן
- רבע כוס מים
- מיץ מליים אחד
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מקרמלים פרוסות ליים: מניחים במחבת את פרוסות הליים ועליהן זורים את הסוכר. מקרמלים כ- 4 דקות מכל צד עד להשחמה קלה.
אל אותה המחבת מוסיפים מיץ מליים אחד ורבע כוס מים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מכינים את בלילת העוגה: בקערה מערבבים יחד ביצים, סוכר, שמנת מצוקה ושמן. מוסיפים את גרידת הליים והקמח ומערבבים היטב רק עד לאיחוד.
מסדרים בתבנית את פרוסות הליים (שומרים את הסירופ) ויוצקים את בלילת העוגה.
אופים כ- 30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש. מצננים.
הופכים בזהירות את העוגה על צלחת הגשה, יוצקים מן הסירופ ומגישים.