צילום: שרית גופן I כלים: לורי גולדשטיין
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-5 מנות
כשרות: בשרי
רכיבים ל 5-4 מנות:
- 10 צלעות טלה בעובי 1 ס"מ
- 1 בקבוק יין אדום יבש
- 1 כוס חומץ בלסמי
- 3/4 כוס סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 12-15 בצלצלי שאלוט קלופים וחצויים
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
מכינים רוטב יין: בקלחת על להבה בינונית מרתיחים את היין, החומץ, הסוכר, ומעט מלח ופלפל. לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים לצמצום והסמכת הרוטב עד שנשארת כמות של כוס נוזלים אחת. מצננים.
מחממים שמן במחבת, מוסיפים את בצלצלי השאלוט כשהחתך כלפי מטה ומטגנים תוך ערבוב בעדינות עד שהבצלים מתרככים. מוסיפים את השום, המלח והפלפל וכ- 1/2 כוס מרוטב היין, מביאים לרתיחה ומכבים.
מחממים ומשמנים מחבת פסים, צולים מעט את הצלעות לפי מידת העשייה הרצויה.
מסדרים את הצלעות בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב, מסדרים את הבצלצלים מסביב ומגישים.