כלי קרמיקה: מיכל פולק
לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 65 דקות
זמן כולל: 85 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 6
כשרות: פרווה
רכיבים ל-6 מנות:
בצק –
- 1 כוס קמח+ 1/2 כוס נוספת
- חצי כוס מים רותחים
- כף שמן קנולה
- 1/4 כפית מלח
מילוי –
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 חבילה פטריות שיטאקי פרוסות ללא הרגל
- 1 בצל גדול פרוס דק
- 1 שן שום כתושה
- מלח, פלפל
מרק –
- 1 כף שמן זית
- 6 בצלי שאלוט שלמים קלופים
- 4 גזרים חתוכים לרבעים
- 2 גבעולי סלרי ללא העלים חתוכים לרבעים
- 4 שיני שום חצויות
- 1 עגבנייה חתוכה לרבעים
- 1 חבילה פטריות שי-מג'י
- 3 פרוסות ג'ינג'ר
- 3 פלפל אנגלי
- 1 עלה דפנה
- חצי צרור שמיר או פטרוזיליה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
בצק – בעזרת מרית מערבבים בקערה עמוקה את כוס הקמח עם המים הרותחים. מוסיפים את המלח, ושמן וממשיכים לערבב. מוסיפים את חצי כוס הקמח הנוספת ולשים כ-2 דקות עד שנוצר בצק הומוגני וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של כחצי שעה.
מילוי – מחממים מחבת עם שמן לחום בינוני, מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים את פטריות השיטאקי, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים יחד כ-10 דקות עד להתרככות. מצננים. קוצצים דק.
מרק – בסיר רחב מחממים שמן זית. מוסיפים את כל הרכיבים חוץ מהשמיר, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים קלות, עד שעולה ריח נעים של הירקות. מוסיפים 2 ליטר מים מסוננים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמיר, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-40 דקות. בתום הבישול מוציאים את השמיר ומתקנים תיבול במידת הצורך.
קרפעלך – על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק לעובי של 1 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7-6 ס"מ. מניחים כפית גדושה של מילוי במרכז, מקפלים את הבצק לחצי סהרון ומהדקים את הקצוות. מניחים על תבנית עם נייר אפייה מקומח. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי.
להגשה- מרתיחים את המרק, מבשלים את הכיסונים עד שהם צפים ועוד 2 דקות נוספות ומגישים.