קרפצ'יו סלקים צבעוניים

מנה יפיפייה, טעימה ועשירה באפס מאמץ
מתכון חובה לאירוח ופינוק עצמי!

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 43 דקות

רמת קושי: קל

כשרות: חלבי

רכיבים:

 

  • 5-3 סלקים בצבעים שונים פרוסים דק דק.
  • 2-1 בצלצלי שאלוט פרוסים לטבעות דק דק
  • 1 חבילה בייבי ברוקולי מפורקים לפרחים קטנים
  • ½ כוס מיץ לימון
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • כפית מלח
  • 1 תפוז גדול למיץ וגרדה
להגשה:
  • גבינה בולגרית מפוררת גס
  • מלח אטלנטי גס
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי מצומצם
  • ½ כוס אגוזים קלויים שבורים גס (אופציונלי)
  • 5-3 סלקים בצבעים שונים פרוסים דק דק.
  • 2-1 בצלצלי שאלוט פרוסים לטבעות דק דק
  • 1 חבילה בייבי ברוקולי מפורקים לפרחים קטנים
  • ½ כוס מיץ לימון
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • כפית מלח
  • 1 תפוז גדול למיץ וגרדה
להגשה:
  • גבינה בולגרית מפוררת גס
  • מלח אטלנטי גס
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי מצומצם
  • ½ כוס אגוזים קלויים שבורים גס (אופציונלי)
אופן ההכנה:

רוחצים היטב את הסלקים ופורסים אותם לעובי של כ-1 מ”מ באמצעות מנדולינה או סכין חדה.

מערבבים את שאר חומרי המשרה בקערה ומשרים את הסלקים למשך 20 דקות.

(אם משתמשים בסלקים בצבעים שונים, מחלקים את הפרוסות בין 2 קעריות ומניחים את הסלקים האדומים בניפרד על מנת שהסלק הסגול לא יצבע את שאר הסלקים)..

במקביל מרתיחים מים, חולטים את הברוקולי 3-2 דקות ומעבירים למי קרח מסננים.

מגישים: מסננים את הסלקים מהמשרה (שומרים בצד)

מסדרים את פרוסות הסלק, הברוקולי והשאלוט על צלחת שטוחה, מפוררים את הגבינה מעל, מפזרים אגוזי לוז, מזלפים מעט מהמשרה, שמן זית בנדיבות ומעט בלסמי מצומצם מלח גס ומגישים.