ריבת רוברב וגינג׳ר על יוגורט עיזים

רכיבים ל 5-4 מנות:

 

  • 5  סמ׳ של גינג׳ר קלוף וחתוך
  • שתי כוסות רוברב חתוך דק
  • כוס וחצי סוכר לבן
  • מיץ מחצי לימון
  • חצי כפית זרעי שומר (לא חובה)

להגשת הקינוח:

  • שש כפות יוגורט עיזים
  • חופן צנוברים קלויים
  • חופן עלי זעתר או אורגנו טריים
  • 5  סמ׳ של גינג׳ר קלוף וחתוך
  • שתי כוסות רוברב חתוך דק
  • כוס וחצי סוכר לבן
  • מיץ מחצי לימון
  • חצי כפית זרעי שומר (לא חובה)

להגשת הקינוח:

  • שש כפות יוגורט עיזים
  • חופן צנוברים קלויים
  • חופן עלי זעתר או אורגנו טריים
אופן ההכנה:

לריבה:  מניחים את כל רכיבי הריבה בסיר ומבשלים למשך כשעה עד שמתקבל מרקם ריבתי. מצננים.

מרכיבים את המנה- יוצקים יוגורט עיזים לצלחת, ומניחים 2-3 כפות מהריבה על היוגורט ומפזרים צנוברים ועלי זעתר.

לצ'יאנקים של רוברב כמו בתמונה- מוסיפים לסיר לקראת הסוף כוס מים, מוסיפים את רצועות הרוברב ומבשלים 5 דק ברתיחה עדינה. מוציאים את מקלות הרוברב לקערה נפרדת, את יתר הריבה מעבירים במסננת.

יוצקים מהסירופ, מניחים את רצועות הרובאב, עליהם יוצרים יוגורט, מפזרים צנוברים ועלי זעתר ומגישים.