צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 2 בצלים סגולים
- 2 כרישות בינוניות
- 10 שיני שום, פרוסות
- 2 גזרים
- 3 ארטישוקים ירושלמיים
- 2 פטריות מלך היער
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 שורש סלרי
- 2 בטטות
- 150 גר' גריסי פנינה (לא חובה)
- 1.5 ליטר ציר ירקות/ מים
- 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
- 1 כפית כמון
- שמן זית לטיגון
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
קולפים את ירקות השורש וחותכים לקוביות בינוניות בגודל של 2 ס"מ. את הבצלים חותכים לשמיניות ואת הכרישות חותכים לטבעות בעובי 2 ס"מ.
מחממים שמן זית בסיר בינוני המתאים לבישול ארוך, ומטגנים את הבצל, הכרישה והשום הפרוס עד להזהבה. מוסיפים את ירקות השורש, מערבבים ומוסיפים את התבלינים.
חותכים את פטריות מלך היער לטבעות עבות ומוסיפים לסיר. יוצקים ציר ירקות/ מים עד 3/4 מגובה הירקות בסיר. מוסיפים את הגריסי הפנינה (אם רוצים) וממשיכים לבשל עד לריכוך.
בודקים מדי פעם את כמות הנוזלים בסיר ומוסיפים בהדרגה לפי הצורך, כדי שהתבשיל יישאר במרקם של קדירה ולא מרק.
טועמים, מתקנים תיבול ומגישים ביום חורפי.