צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 95 דקות
זמן כולל: 115 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 6-8
כשרות: פרווה
רכיבים ל 8-6 מנות:
- 1 שקית (25 גרם) פטריות שמפיניון מיובשות
- 1 כוס בורגול גס
- 5 כפות שמן זית
- 6 בצלצלי שאלוט קצוצים או 2 בצלים גדולים
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 12 משמשים מיובשים קצוצים
- 3 גבעולי סלרי עם העלים פרוסים דק
- 1/2 צרור כוסברה קצוץ
- 1/2 כוס עדשים ירוקות מבושלות
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית זרעי כוסברה
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
לדלעת:
- 10 יחידות דלעת ערמונים
- 3 כפות שמן זית
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
- 2 עגבניות מגורדות על פומפייה
להגשה כסלט– 1/4 כוס מיץ לימון וחופן אגוזים קלויים קצוצים גס
אופן ההכנה:
מניחים את הפטריות בקערה, יוצקים 2.5 כוסות מים רותחים ומניחים לחצי שעה. מסננים שומרים את הנוזלים להמשך.
לסיר קטן יוצקים 2 כוסות מנוזלי השריית הפטריות, מוסיפים את הבורגול, המלח, 2 כפות שמן ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.
מחממים במחבת 3 כפות שמן, מוסיפים בצל ומטגנים כ-8 דקות עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים את שאר החומרים והפטריות המסוננות, מקפיצים 2-3 דקות נוספות. מסירים מהאש, מערבבים עם הבורגול, מוסיפים עגבניות מגורדות ומערבבים פעם נוספת.
מחממים תנור ל-180 מעלות
חותכים את החלק העליון של הדלעת מרוקנים מגרעינים, מעסים את פנים וחוץ הדלעת ו"כובע" הדלעת בשמן זית, מפזרים מלח ופלפל, מניחים את הדלועים על תבנית ואת הכובעים לצידן ואופים כ- 15 דקות, עד להתרככות והזהבה בקצוות. מוצאים ומקררים מעט.
ממלאים את הדלעת בתערובת הבורגול, מכניסים לתנור לכ- 45 דקות ,או עד שהמילויי מזהיב ומתייבש מעט. מפזרים אגוזים, מניחים את הכובע ומגישים.
** במידה ורוצים להגיש כסלט, לאחר ערבוב הבורגול עם התערובת מוותרים על תוספת העגבניות המגורדות, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים מפזרים אגוזים ומגישים.