זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 60 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 6
כשרות: חלבי
רכיבים:
למלית:
• בצק עלים בגודל 30-40 ס"מ
• 200 גרם עלי תרד חתוכים
• חבילת פטריות שימ-ג'י לבנות מופרדות
• חבילת פטריות מלך היער פרוסות
• בצל קטן קצוץ
• 2 שיני שום כתושות
• מלח, פלפל שחור
לרויאל:
• 2 ביצה
• ⅓ כוס שמנת להקצפה / לבישול
• ½ כוס פתיתי מוצרלה או צהובה
• קורט מלח ופלפל
• 120 גרם גבינה בולגרית מעודנת או פטה
• 1 בצל סגול קטן פרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
במקביל, במחבת גדולה או סוטאז' מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ 4 דקות, מוסיפים את התרד מערבבים ומבשלים עוד 4-3 דקות עד שהתרד מתרכך, מצננים.
בקערה מערבבים יחד את מצרכי הרויאל: ביצה אחת, שמנת, גבינה ותבלינים ומוסיפים את הפטריות והתרד. מערבבים.
מניחים את מלבן בצק העלים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מקפלים את שולי הבצק כלפי פנימה ליצירת מסגרת, מניחים באמצע הבצק את המלית ומשטחים באופן אחיד. מפזרים גבינה בולגרית / פטה ואת הבצל הסגול, מברישים בביצה הנוספת את שולי הבצק ואופים 35-40 דקות עד שהמאפה משחים.
חותכים ומגישים.