עוגת ליים בסירופ וקצפת קוקוס

השילוב המושלם בין ליים לקוקוס ויוצאת לכם עוגה טעימה ועסיסית

מאת: בר פיירמן

טיפים והמלצות:

  • אפשר להמיר את קרם הקוקוס בקצפת לשמנת מתוקה להקצפה באותה הכמות. במקרה זה לא צריך אינסטנט פודינג.

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 90 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 1

כשרות: חלבי

רכיבים:

לעוגה:

  • 2 כוסות קמח
  • 4 כפות קורנפלור
  • כף אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • גרידה מ-3 ליים
  • כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס קרם קוקוס
  • מיץ מ-4 ליים
  • 1/2 כפית מחית וניל

לרוטב:

  • 1/2 כוס קרם קוקוס
  • מיץ מ-2 ליים
  • רבע כוס חלב מרוכז

לקצפת:

  • 1 כוס קרם קוקוס
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • רבע כוס חלב מרוכז
  • גרידה מליים אחד

לקישוט:

  • מעט גרידת ליים וקוקוס טחון

לעוגה:

  • 2 כוסות קמח
  • 4 כפות קורנפלור
  • כף אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • גרידה מ-3 ליים
  • כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס קרם קוקוס
  • מיץ מ-4 ליים
  • 1/2 כפית מחית וניל

לרוטב:

  • 1/2 כוס קרם קוקוס
  • מיץ מ-2 ליים
  • רבע כוס חלב מרוכז

לקצפת:

  • 1 כוס קרם קוקוס
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • רבע כוס חלב מרוכז
  • גרידה מליים אחד

לקישוט:

  • מעט גרידת ליים וקוקוס טחון
אופן ההכנה:

מחממים תנור על 175 מעלות טורבו. מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה נפרדת ומניחים בצד.
בקערה גדולה מערבבים את הסוכר עם גרידת הלימון. מוסיפים את השמן ומערבבים עד לפירורים קטנים. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב. לאחר מכן מוסיפים קרם קוקוס, מיץ ליים ומחית וניל ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים שוב עד לתערובת אחידה וחלקה. מעבירים לתבנית משומנת ואופים במשך 30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

מוציאים ומחוררים בעזרת שיפוד את כל העוגה.
מערבבים את כל רכיבי הרוטב ויוצקים על העוגה בעודה חמה. נותנים לרוטב להיספג היטב בעוגה ולהצטנן לגמרי.

עוברים להכנת הקצפת- בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את כל המצרכים במהירות נמוכה כדי לא לשבור את הקצפת. יוצקים את הקצפת מעל העוגה, מפזרים קוקוס וגרידת ליים ומגישים!

טיפים והמלצות:

  • אפשר להמיר את קרם הקוקוס בקצפת לשמנת מתוקה להקצפה באותה הכמות. במקרה זה לא צריך אינסטנט פודינג.

מוצרים במתכון זה: