עוגת גבינה קרה וקרם ליים

"אין שילוב מושלם כמו עוגת גבינה קרה לבין קרם ליים חמצמץ עם ארומה מושלמת ומעודנת. "

מאת: דורין כהן

טיפים:
  • אם לא סיימתם את העוגה באותו היום אפשר להקפיא את מה שנשאר ולהפשיר שוב לפני אכילה.
  • את העוגה אפשר לשמור במקרר למספר ימים או במקפיא עד חודש.

זמן הכנה: 35 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

זמן כולל: 49 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 8-6 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים לתבנית 22/24 ס"מ:
לתחתית:
  • 150 גרם חמאה
  • 200 גרם פתיבר
לעוגת גבינה:
  • 250 גרם גבינת שמנת מעל 25%
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • כוס סוכר
  • כפית מחית או תמצית וניל
לקרם ליים:
  • גרידת ליים משני ליים אמיתי של חוות תקוע
  • 150 מ"ל מיץ ליים אמיתי
  • 150 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 3 ביצים
קצפת לקישוט:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • כף אבקת סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לתחתית:
  • 150 גרם חמאה
  • 200 גרם פתיבר
לעוגת גבינה:
  • 250 גרם גבינת שמנת מעל 25%
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • כוס סוכר
  • כפית מחית או תמצית וניל
לקרם ליים:
  • גרידת ליים משני ליים אמיתי של חוות תקוע
  • 150 מ"ל מיץ ליים אמיתי
  • 150 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 3 ביצים
קצפת לקישוט:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • כף אבקת סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
התחתית:

במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים. מעבירים לקערה, יוצקים חמאה מומסת ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב. מכניסים למקרר ל 30-20 דקות.

תערובת עוגה הגבינה:

מקציפים יחד גבינת שמנת, גבינה לבנה, סוכר וניל ותמצית וניל עד למרקם חלק והמסת הסוכר.

מוסיפים לתערובת שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג ומקציפים למרקם חלק ויציב. חשוב להקפיד על היציבות של התערובת בשלב זה על מנת למנוע צניחה של העוגה לאחר הקירור.

יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לקירור או הקפאה.

הכנת קרם הליים:

סוחטים את הליים (הקליקו לסרטון הדרכה איך חותכים ליים למקסימום מיץ), מכניסים לסיר קטן יחד עם גרידת ליים, סוכר וביצים ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי כ 15-10 דקות עד להסמכה.

חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים לתערובת וטוחנים בבלנדר או טורפים עד לאיחוד מלא.

מוציאים את עוגת הגבינה מהקירור, יוצקים את קרם הליים ומיישרים. מחזירים את העוגה לקירור ל- 6 שעות לפחות.

קישוט העוגה:

מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג, מזלפים את הקצפת עם צנטר ומניחים פרוסות ליים מעל.

טיפים:
  • אם לא סיימתם את העוגה באותו היום אפשר להקפיא את מה שנשאר ולהפשיר שוב לפני אכילה.
  • את העוגה אפשר לשמור במקרר למספר ימים או במקפיא עד חודש.