עוגה בחושה ליים ושקדים

" זו אחת העוגות היותר מוצלחות שהכנתי לאחרונה- עוגה בחושה ליים ושקדים מדהימה והיא ללא גלוטן!
העוגה הזו שונה מהרבה עוגות בחושות שאתם מכירים, היא לא יוצאת יבשה, היא רטובה ועסיסית גם אחרי יומיים. "

מאת: דורין כהן

טיפים:
  • אם העוגה משחימה לפני גמר האפייה ניתן להניח מעליה באופן רופף רדיד אלומיניום למנוע המשך השחמה.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור, ניתן לתפוח בעזרת לקקן על שולי העוגה כדי ליצור גובה אחיד.
  • לגרסה פרווה של העוגה ניתן להמיר את השמנת המתוקה והחמוצה בקרם קוקוס או שמנת צמחית.

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 80 דקות

זמן כולל: 100 דקות

רמת קושי: קל

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 1/2 כוס מיץ ליים אמיתי טרי חוות תקוע
  • 300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה 38%
  • 1 גביע (200 ג') שמנת חמוצה
  • שקית אבקת אפיה
  • 6 ביצים מופרדות
  • כפית תמצית וניל
  • כוס ורבע סוכר
  • כוס שמן
לקישוט העוגה:
  • שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר
קרם וניל להגשה:
  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת להקצפה 38%
  • כף אבקת סוכר
  • כף אבקת פודינג וניל
  • 1/2 כוס מיץ ליים אמיתי טרי חוות תקוע
  • 300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה 38%
  • 1 גביע (200 ג') שמנת חמוצה
  • שקית אבקת אפיה
  • 6 ביצים מופרדות
  • כפית תמצית וניל
  • כוס ורבע סוכר
  • כוס שמן
לקישוט העוגה:
  • שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר
קרם וניל להגשה:
  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת להקצפה 38%
  • כף אבקת סוכר
  • כף אבקת פודינג וניל
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות טורבו, משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את הדפנות בנייר אפייה.

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים בקערות נפרדות. חשוב מאוד שלקערת החלבונים לא יכנס כלל חלמון אחרת ההקצפה לא תצלח.

מוסיפים לקערת החלמונים חצי מכמות הסוכר. מערבבים באמצעות מטרפה עד לקבלת קצף צהוב ובהיר. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב, מוסיפים את מיץ הליים, את השמנת המתוקה והחמוצה, מערבבים הכל למרקם אחיד וחלק. (הקליקו לסרטון הדרכה איך חותכים ליים למקסימום מיץ). מוסיפים את השקדים הטחונים ואבקת האפייה ומערבבים היטב למסה אחידה ומניחים בצד.

מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף לבן ורך (חשוב מאוד להגיע לקצף רך יחסית).

מעבירים את קצף החלבונים לקערה הראשונה עם שאר המסה ומערבבים בתנועת קיפול עד לאיחוד.

יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים שקדים פרוסים ואופים למשך שעה ורבע – שעה וחצי או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
שימו לב, גובה העוגה יורד לאחר האפייה וזה בסדר גמור!

אופציית הגשה עם קרם וניל –

להכנת הקרם מקציפים את כל המרכיבים יחד עד למרקם יציב ורך.

מגישים עם כדור גלידה או קרם וניל מעל.

טיפים:
  • אם העוגה משחימה לפני גמר האפייה ניתן להניח מעליה באופן רופף רדיד אלומיניום למנוע המשך השחמה.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור, ניתן לתפוח בעזרת לקקן על שולי העוגה כדי ליצור גובה אחיד.
  • לגרסה פרווה של העוגה ניתן להמיר את השמנת המתוקה והחמוצה בקרם קוקוס או שמנת צמחית.