מרקים
לא חייבת להיות סערה בחוץ כדי ליהנות מקערת מרק חמה וטעימה. בקטגוריית המרקים שלנו תמצאו מבחר מרקים ליומיום, לאירוח ועוד.
בנוסף תמצאו מרקים קלילים כמנת פתיחה, מרקים מסורתיים וגם חדשניים וכל זאת עם הפטריות והירקות המיוחדים שלנו. שלבו ממוצר החווה בכל מרק למנה מופלאה, מעניינת ומזינה.
רעיונות להכנת מרקים
לכל אחד ולכל אחת יש מתכון סודי למרק טעים וחם המתאימים לימים החורפיים, אך כולם מחפשים רעיונות למתכונים נוספים כדי לשדרג ולגוון. המתכונים קלים להכנה ואינם דורשים זמן רב, וכל מרק משדרג את הארוחה ויכול גם לשמש כארוחה מלאה ומשביעה בפני עצמה.
כאן בקטגוריית מתכונים למרקים בחרנו את הרעיונות הטובים ביותר, ושדרגנו מתכונים אחרים שכולנו אוהבים – כמובן בעזרת אוצרות הטבע של חוות תקוע, וכדאי לכם להכין את המרקים הטעימים ולהפתיע את בני המשפחה והאורחים.
מרק פטריות שיטאקי וגריסים – מרק טעים סמיך ומפנק. מרק הפטריות הקלאסי עם טוויסט של שיטאקי המעניקים לו ארומה ייחודית וגריסי הפנינה מוסיפים גוף וסמיכות. מרק זה משביע מאוד ולכן יכול להיות מנה בפני עצמה. אין תחליף למרק פטריות עשיר ביום קר.
לאחר טיגון מהיר של הבצל והפטריות בשמן זית מוסיפים גריסי פנינה, תבלינים וחמש כוסות מים, מביאים להרתחה ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות, ויש לנו ארוחה טעימה שכולם אוהבים.
מרק בצל – מתכון משובח להכנת מרק בסגנון צרפתי עם בצלצלי שאלוט, וכדי להשלים את החוויה ועל מנת לשדרג את המרק אל תשכחו להגיש את המרק עם פרוסות באגט מוקרם, בדיוק כמו במטבח הצרפתי. לאחר צריבה מהירה של בצלצלי השאלוט מוסיפים לסיר חמאה, אגוז מוסקט, תבלינים וכוס יין לבן, מצמצמים את הנוזלים, מוסיפים מים וקורנפלור, מבשלים כחצי שעה ומכינים בתנור טופינג מלחמניות או חצאי בגט. ומגישים לאהובים.
מרק פטריות של הבלוגרית אפרת ליכטנשטט – מרק פטריות עשיר מאוד. מושלם לסערות ולימים הקרים בחורף, למרק יש טעם עמוק מאוד ואתם חייבים להכין את המתכון וליהנות מהטעם הממכר, כאשר הסוד של המרק המשובח טמון בביצים הטרופות שמוסיפים ממש בסוף ההכנה.
מרק כתום – אתם חייבים לנסות את המתכון שלנו למרק כתום, המרק מכיל דלעת, בטטה, ג'ינג'ר טרי, כורכום טרי ורכיבים נוספים. מרק במרקם חלק, מתקתק עם תיבול מעט עוקצני של התבלינים הטריים שיחממו אתכם. כדאי להכין את המרק עם ציר עוף או ציר ירקות, אפשר גם עם מים מסוננים.
מה הייחוד של מתכוני המרק עם המוצרים של חוות תקוע?
סוג ההצלחה של מרקים טמון באיכות המרכיבים ובאופן ההכנה. כדי ליהנות מהמרקים הכי טעימים כדאי לכם להשתמש באוצרות הטבע של חוות תקוע. כך לדוגמה, אם אתם מכינים מרק פטריות מומלץ להשתמש בפטריות הטריות והמיובשות של חוות תקוע כדי לשדרג את הטעמים וליהנות ממרק טעים ועשיר במיוחד.
הפטריות המיובשות שלנו זמינות כל השנה והן עשירות בטעמים מרוכזים, לכן אנחנו ממליצים לאחסן במזווה פטריות מיובשות, וכך תוכלו להכין מרק באופן ספונטני. כמו כן, כדאי להוסיף למתכוני המרקים שורש ג'ינג'ר טרי, כך תשדרג או המרק בטעמים אסיאתיים, ובמקום בצל רגיל כדאי לכם להשתמש בבצלצלי שאלוט שיהפכו כל מרק לארוחה מדהימה, ובעיקר טעימה.
אנחנו בחוות תקוע ממליצים לכם לשלב במתכוני המרקים שאתם אוהבים את אוצרות הטבע שלנו, הנאה מובטחת.