זוקיני ממולאים בקינואה ופטריות יער ברוטב עגבניות

קישוא קטן של הפתעות. תוספת מקסימה לארוחה או מנה עיקרית טבעונית.

מאת: ענת לבל

רכיבים ל-6 מנות:
  • 10 זוקיני עגולים קטנים מרוקנים מתוכן
  • 1/2 כוס קינואה מבושלת
  • 1 כוס עלי כוסברה, קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שום כתוש
  • 1 חבילת פטריות יער קצוצות או פטריות שי-טאקי קצוצות, ללא הרגל
  • 1 כף רוטב סויה
  • פלפל
  • 1/3 כוס צנוברים קלויים
לרוטב:
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 3-2 שיני שום, כתושות
  • 3-2 כפות רכז רימונים
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח, פלפל
  • 3-2 כפיות סוכר
  • 3-2 כוסות מים
  • מעט שמן
  • 10 זוקיני עגולים קטנים מרוקנים מתוכן
  • 1/2 כוס קינואה מבושלת
  • 1 כוס עלי כוסברה, קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שום כתוש
  • 1 חבילת פטריות יער קצוצות או פטריות שי-טאקי קצוצות, ללא הרגל
  • 1 כף רוטב סויה
  • פלפל
  • 1/3 כוס צנוברים קלויים
לרוטב:
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 3-2 שיני שום, כתושות
  • 3-2 כפות רכז רימונים
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח, פלפל
  • 3-2 כפיות סוכר
  • 3-2 כוסות מים
  • מעט שמן
אופן ההכנה:

מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לריכוך קל. מוסיפים שום ומטגנים קלות. מוסיפים פטריות קצוצות, סויה, פלפל, ומערבבים. מוסיפים את הקינואה, הצנוברים והכוסברה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים את הקישואים במלית הקינואה והפטריות.

מחממים מעט שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים קלות שום (נזהרים שלא יישרף). מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, רכז רימונים, מיץ לימון, סוכר, מלח, פלפל, 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

מסדרים את הקישואים הממולאים בסיר הרוטב, יוצקים מעט מהרוטב לתוך כל קישוא.

על הרוטב להגיע לחצי גובה הקישואים, יש להוסיף מים במידת הצורך. סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים כ-40 דקות עד לריכוך הקישואים.