סלט קיסר אנדיב

סלט קיסר עם שדרוג מושלם של עלי אנדיב פריכים ורעננים
המרירות העדינה של האנדיב משתלבת נפלא עם הרוטב העשיר. סלט חובה!

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 15 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 1 מגש אנדיב לבן
  • 1 מגש אנדיב אדום

לקראסט-

  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית טבסקו
  • מעט פרמז׳ן
  • מלח לפי הטעם

 

לרוטב קיסר-

  • חלמון מביצה אחת
  • שן שום אחת
  • רבע כוס גבינת פרמז׳ן מגורדת
  • 5 פילטים של אנשובי
  • כפית חרדל דיז׳ון
  • 2 נגיעות רוטב וורצ׳סטר (לא חובה)
  • מיץ מחצי לימון
  • מעט חומץ בן יין לבן
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן נטרלי
  • מעט מים לדילול
  • 1 מגש אנדיב לבן
  • 1 מגש אנדיב אדום

לקראסט-

  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית טבסקו
  • מעט פרמז׳ן
  • מלח לפי הטעם

 

לרוטב קיסר-

  • חלמון מביצה אחת
  • שן שום אחת
  • רבע כוס גבינת פרמז׳ן מגורדת
  • 5 פילטים של אנשובי
  • כפית חרדל דיז׳ון
  • 2 נגיעות רוטב וורצ׳סטר (לא חובה)
  • מיץ מחצי לימון
  • מעט חומץ בן יין לבן
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן נטרלי
  • מעט מים לדילול
אופן ההכנה:

מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את פירורי הלחם יחד עם הטבסקו למשך דקה-שתיים עד להשחמה. מצננים.

עוברים להכנת הרוטב- בכלי שמתאים לבלנדר מוט שמים את כל המצרכים לרוטב (למעט השמן), מעבדים היטב תוך כדי זילוף עדין של השמן. הרוטב אמור להסמיך ממש! אם לא, סימן שמשהו לא עבד באמולסיה.

מפרידים את עלי האנדיב ומניחים בקערה, יוצקים מעט מהרוטב, מערבבים היטב בעזרת הידיים ומוודאים שכל עלה נעטף ברוטב! זה חשוב מאוד.
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את פירורי הלחם הזהובים מלמעלה.

מוצרים במתכון זה: