סנייה טבעונית עם בצל, פטריות מאי-טאקי, עגבניות כרובית וטחינה

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 1 שקית (20 גרם) פטריות מאי-טאקי מיובשות
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 8-6 שיני שום
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3 גבעולי תימין העלים (אופציונלי)
  • 1 כף סוכר או סילאן או דבש
  • מלח , פלפל שחור
  • 5 בצלים חתוכים גס
  • 1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים
  • 25 עגבניות שרי חצויות
  • 1 שקית (20 גרם) פטריות מאי-טאקי מיובשות
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 8-6 שיני שום
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3 גבעולי תימין העלים (אופציונלי)
  • 1 כף סוכר או סילאן או דבש
  • מלח , פלפל שחור
  • 5 בצלים חתוכים גס
  • 1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים
  • 25 עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה:

מניחים את הפטריות בקערה בינונית, ממלאים ב 1.5 כוסות מים רותחים ומניחים בצד לחצי שעה. מסננים את הפטריות ושומרים את הנוזלים בצד.

מכינים טחינה: יוצקים את הטחינה לקערה, מוסיפים 2 שיני שום כתושות, מיץ לימון, מלח וכחצי כוס או טיפה יותר מנוזלי ההשריה של הפטריות, ומערבבים עד לקבלת טחינה במרקם סמיך.

מחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו. את הירקות אופים כל סוג בתבנית נפרדת אך יחד בתנור

מכינים את הירקות: מערבבים את הבצל עם 5-4 כפות שמן, מוסיפים סוכר, מעט מלח, מעבירים לתבנית חד פעמית ואופים כ-45 דקות. מערבבים כל 15 דקות.

בתבנית נוספת מניחים נייר אפייה, מסדרים עגבניות שרי כשהצד החתוך כלפי מעלה, מזלפים מעט שמן ומתבלים במלח, 4-3 שיני שום קצוצות ועלי תימין ואופים כ-25 דקות או עד שהעגבניות טיפה מתכווצת.

מערבבים בקערה את השמן שנותר עם פרחי הכרובית, מתבלים במעט מלח ופלפל, מסדרים בתבנית נוספת ואופים כ-30 דקות או עד שהכרובית מתרככת מעט ומזהיבה בקצוות.

*עד לשלב הזה ניתן להכין מראש אפילו יומיים.

מרכיבים ואופים בתבנית עגולה בקוטר 20. מסדרים את הירקות בשכבות: בצל, עגבניות, פטריות וכרובית יוצקים מעל את הטחינה ואופים כ 20-15 דקות עד שהטחינה מזהיבה ומקרימה מעט.