עוגת שכבות ג'ינג'ר דבש ותאנים טריות

רכיבים ל-2 תבניות קוטר 20 ס"מ:
  • 385 גרם (2.75 כוסות) קמח רגיל
  • 1 כף קקאו
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד
  • 50 גרם (1/3 כוס+1 כף) שמן קנולה
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 100 גרם (1/2 כוס) דבש
  • 30 גרם (2-3 כפות) ג'ינג'ר מגורד
  • 4 ביצים גודל L
  • 1 כף וניל
  • 1 כף מיץ חומץ
  • 320 גרם (11/3 כוס) חלב

לקרם:

  • 500 מל שמנת מתוקה
  • 2 גבעולי למון גראס חצויים לאורכם
  • 1 מסקרפונה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות דבש
  • 385 גרם (2.75 כוסות) קמח רגיל
  • 1 כף קקאו
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד
  • 50 גרם (1/3 כוס+1 כף) שמן קנולה
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 100 גרם (1/2 כוס) דבש
  • 30 גרם (2-3 כפות) ג'ינג'ר מגורד
  • 4 ביצים גודל L
  • 1 כף וניל
  • 1 כף מיץ חומץ
  • 320 גרם (11/3 כוס) חלב

לקרם:

  • 500 מל שמנת מתוקה
  • 2 גבעולי למון גראס חצויים לאורכם
  • 1 מסקרפונה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות דבש
אופן ההכנה:

מכינים שמנת למון גראס: מכים קלות על הלמון גראס, חוצים ל-2 ושמים בסיר עם שמנת מתוקה. מביאים לרתיחה, מכבים ומעבירים לקירור 6 שעות לפחות.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את 2 התבניות .

מערבבים בקערה קמח קקאו סודה ומלח שמים בצד.

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית: חמאה רכה, שמן, סוכר, דבש וג'ינג'ר. מוסיפים ביצה בכל פעם, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חומץ ווניל.

מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין, בשתיים-שלוש פעמים, את הקמח והחלב לקבלת תערובת אחידה. התערובת תראה די נוזלית לא לדאוג. יוצקים כמות שווה לכל תבנית ואופים כ-25 דקות או עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש. מקררים.

מכינים את הקרם: מסננים לקערת מיקסר את השמנת עם הלמון גרס סוחטים היטב, מוסיפים מסקרפונה, אינסטנט ודבש ומקציפים במהירות בינונית לקצף יציב אך לא חזק מאוד.

חוצים כל עוגה ל 2. ניתן להרטיב במעט סירופ העשויי ממעט מים וסוכר במידת הצורך (לא להרטיב מידי). מניחים שכבת עוגה ראשונה מצפים את פניה בכרבע מכמות הקרם (לא חיבים לדייק ומולץ לעבוד עם סכין מריחה ארוכה), מניחים שכבה נוספת וחוזרים על הפעולה באותה שיטה עד שכל השכבות מצופות. מצפים את העוגה סביב, לא חובה שהציפויי יכסה 100% את הדפנות.
מקשטים לפי רצון מקררים שעתיים-שלוש. פורסים כשהעוגה קרה.