פטריות מלך היער צלויות ברוטב אסיאתי ושום שחור

רכיבים ל-2 מנות:
  • 2 מנות
  • 6-4 פטריות מלך היער
  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום שחור חתוך לרבעים

לרוטב:

  • 1/2 כוס צילי מתוק
  • 1/3 כוס סויה
  • 1/4 כוס מירין
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות רוטב צילי חריף
  • 2 כפות מיץ לימון

להגשה: 2 גבעולי בצל ירוק, שומשום

  • 2 מנות
  • 6-4 פטריות מלך היער
  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום שחור חתוך לרבעים

לרוטב:

  • 1/2 כוס צילי מתוק
  • 1/3 כוס סויה
  • 1/4 כוס מירין
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות רוטב צילי חריף
  • 2 כפות מיץ לימון

להגשה: 2 גבעולי בצל ירוק, שומשום

אופן ההכנה:

מערבבים את הרוטב ושומרים בצד.
חוצים את הפטריות ל-2 לאורכן ובעזרת סכין חדה חורצים את הצד החתוך שתי וערב באלכסון.
מחממים שמן במחבת, מניחים את הפטריות כשהצד החתוך כלפי מטה, ומטגנים 3-4 דקות או עד הזהבה. הופכים וצולים את צידן השני. ומוציאים לצלחת.

מוסיפים שני השום השחור למחבת ומקפיצים שנייה. מוסיפים מיד כ-1/2 כוס מהרוטב שהכנו, מביאים לרתיחה, מחזירים את הפטריות לרוטב הרותח ומקפיצים כדי שהרוטב יצפה את כל הפטריות. במידה ויש צורך מוסיפים עוד רוטב. (את שארית הרוטב שומרים לשימושים נוספים מתאים לעוף וירקות) מקשטים בבצל ירוק ושומשום ומגישים.