פשטידת בייבי ברוקולי

רכיבים:
  • 350 ג (מארז) בייבי ברוקולי חתוך גס עם הגבעול
  • 2 בצלים בינוניים או 6 בצלצלי שאלוט פרוסים לטבעות
  • 1 גביע קוטג' או גבינה
  • 2 ביצים
  • מעט סולת
  • 3 כפות שמן
לבשמל:
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • מלח, פלפ שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 350 ג (מארז) בייבי ברוקולי חתוך גס עם הגבעול
  • 2 בצלים בינוניים או 6 בצלצלי שאלוט פרוסים לטבעות
  • 1 גביע קוטג' או גבינה
  • 2 ביצים
  • מעט סולת
  • 3 כפות שמן
לבשמל:
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • מלח, פלפ שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

יוצקים שמן במחבת רחבה ומטגנים היטב עד להשחמה כ-20 דקות.

בינתיים חולטים את הברוקולי במים רותחים 10 דקות, מסננים ומצננים.

מכינים בשמל: בסיר קטן מחממים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את החלב ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. בעזרת מטרפה מערבבים היטב ללא הפסקה עד להסמכת הרוטב.

מעבירים את הבצל המטוגן, הברוקולי החלוט והרוטב לקערה, מוסיפים קוטג' וביצים, מתקנים תיבול ומערבבים היטב.

משמנים תבנית, מפזרים מעט סולת ומניעים את התבנית לציפוי הדפנות. נפטרים מעודפי הסולת.

יוצקים את תערובת הפשטידה ואופים עד להשחמה כ-45 דקות.

מגישים חם