קרפעלך פטריות שיטאקי במרק ירקות

רכיבים ל-6 מנות:

בצק –

  • 1 כוס קמח+ 1/2 כוס נוספת
  • חצי כוס מים רותחים
  • כף שמן קנולה
  • 1/4 כפית מלח

מילוי –

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי פרוסות ללא הרגל
  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל

מרק –

  • 1 כף שמן זית
  • 6 בצלי שאלוט שלמים קלופים
  • 4 גזרים חתוכים לרבעים
  • 2 גבעולי סלרי ללא העלים חתוכים לרבעים
  • 4 שיני שום חצויות
  • 1 עגבנייה חתוכה לרבעים
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י
  • 3 פרוסות ג'ינג'ר
  • 3 פלפל אנגלי
  • 1 עלה דפנה
  • חצי צרור שמיר או פטרוזיליה
  • מלח, פלפל

בצק –

  • 1 כוס קמח+ 1/2 כוס נוספת
  • חצי כוס מים רותחים
  • כף שמן קנולה
  • 1/4 כפית מלח

מילוי –

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי פרוסות ללא הרגל
  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל

מרק –

  • 1 כף שמן זית
  • 6 בצלי שאלוט שלמים קלופים
  • 4 גזרים חתוכים לרבעים
  • 2 גבעולי סלרי ללא העלים חתוכים לרבעים
  • 4 שיני שום חצויות
  • 1 עגבנייה חתוכה לרבעים
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י
  • 3 פרוסות ג'ינג'ר
  • 3 פלפל אנגלי
  • 1 עלה דפנה
  • חצי צרור שמיר או פטרוזיליה
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:

בצק – בעזרת מרית מערבבים בקערה עמוקה את כוס הקמח עם המים הרותחים. מוסיפים את המלח, ושמן וממשיכים לערבב. מוסיפים את חצי כוס הקמח הנוספת ולשים כ-2 דקות עד שנוצר בצק הומוגני וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של כחצי שעה.

מילוי – מחממים מחבת עם שמן לחום בינוני, מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים את פטריות השיטאקי, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים יחד כ-10 דקות עד להתרככות. מצננים. קוצצים דק.

מרק – בסיר רחב מחממים שמן זית. מוסיפים את כל הרכיבים חוץ מהשמיר, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים קלות, עד שעולה ריח נעים של הירקות. מוסיפים 2 ליטר מים מסוננים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמיר, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-40 דקות. בתום הבישול מוציאים את השמיר ומתקנים תיבול במידת הצורך.

קרפעלך – על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק לעובי של 1 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7-6 ס"מ. מניחים כפית גדושה של מילוי במרכז, מקפלים את הבצק לחצי סהרון ומהדקים את הקצוות. מניחים על תבנית עם נייר אפייה מקומח. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי.

להגשה- מרתיחים את המרק, מבשלים את הכיסונים עד שהם צפים ועוד 2 דקות נוספות ומגישים.