זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 240 דקות
זמן כולל: 255 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-8 מנות
כשרות: בשרי
רכיבים:
- 4 רצועות (1.5 ק"ג) אסאדו עם העצם
- 12 תפוחי אדמה קטנים מבושלים לריכוך
- 2 בצלים גדולים פרוסים דק
- 1 חבילת בצלצלי שאלוט מקולפים וחצויים של חוות תקוע
- ½ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות
- 1 חבילה פטריות בייבי מלך היער שלמות של חוות תקוע
- 2-1 כפות לימון כבוש
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם (כוסברה/ פטרוזיליה/ נענע/ שמיר/ טימין)
- 3 שיני שום פרוסות
- ⅓ כוס שמן זית
- מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס
- 1 כפית אבקת קארי
- 1 כפית זרעי כוסברה
- ½ כוס מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות במצב טורבו.
משמנים תבנית בשמן זית, ומסדרים פרוסות בצל כמצע ומפזרים מחצית מכמות שיני השום ועשבי התיבול.
מתבלים את רצועות הבשר במלח, פלפל וזרעי כוסברה ומניחים בתבנית לרוחבה.
שמים בקערה את יתרת השום ועשבי התיבול, את תפוחי האדמה (המבושלים) בצלצלי השאלוט, קוביות הדלעת, הפטריות, מתבלים ב 2 כפות שמן זית , אבקת קארי, לימון כבוש, מלח ופלפל ומערבבים כמו סלט.
מפזרים את הירקות בין רצועות הבשר ומועכים את תפוחי האדמה קלות. יוצקים מים, מכסים בנייר אפייה רטוב, וב- 2 שכבות רדיד אלומיניום לאטימה הרמטית. מעבירים לתנור ואופים 50 דקות.
מנמיכים את החום ל 160 מעלות וממשיכים לבשל 3-2.5 שעות.
מסירים את הכיסוי, מעלים טמפ' ל 200 מעלות ואופים כ 10 דקות נוספות עד להשחמה.
מגישים למרכז השולחן.