כרעי עוף עם שפע פטריות של ישראל אהרוני

אני משתגע על פטריות, מכל הסוגים והרבה מהן. במאפים, וסלטים, עם אורז, עם פסטה, עם בשר, עוף או דגים. הנה רק דוגמה אחת:

מאת: ישראל אהרוני

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

זמן כולל: 90 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: בשרי

רכיבים:
  • 4 כרעיים חצויות של עוף
  • מלח, פלפל גרוס
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 בצלצלי שאלוט פרוסים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות תימין
  • מגש פטריות מיקס יפני
  • 4 פטריות יער חתוכות גס
  • קופסת פטריות שי-מג'י לבנות
  • 5 כוסות יין לבן יבש
  • מלח, פלפל גרוס
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כרעיים חצויות של עוף
  • מלח, פלפל גרוס
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 בצלצלי שאלוט פרוסים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות תימין
  • מגש פטריות מיקס יפני
  • 4 פטריות יער חתוכות גס
  • קופסת פטריות שי-מג'י לבנות
  • 5 כוסות יין לבן יבש
  • מלח, פלפל גרוס
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:

מסירים את רגל פטריות השיטאקי וקוצצים את כל הפטריות גס.

ממליחים ומפלפלים את העוף ומפזרים עליו עלי תימין.

מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, צורבים ומטגנים בו את העוף משני צידיו עד שהוא שחום. מוציאים מהסיר.

לאותו הסיר מוסיפים לסיר את הבצל, השום ותימין ומטגנים תוך ערבוב כדקה. מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות עד שהפטריות מתרככות.

מחזירים את כרעי העוף לסיר, יוצקים את היין, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

-מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.