לאבנה ביתית עם כורכום

התוספת המיוחדת שלנו ללאבנה שמכינים בבית. משדרגים עם שורש כורכום טרי שמוסיף ערכים תזונתיים ומשתלב נפלא בטעמים.

רכיבים:
  • 1 מיכל ( 850 ג') יוגורט כבשים 5%
  • 6 ס"מ שורש כורכום טרי קלוף ומגורר דק
  • 1 כפית מלח

סלסה להגשה:

  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 בצלצלי שאלוט או חצי בצל סגול קצוץ
  • מלח, פלפל שחור
  • שמן זית
  • 1 מיכל ( 850 ג') יוגורט כבשים 5%
  • 6 ס"מ שורש כורכום טרי קלוף ומגורר דק
  • 1 כפית מלח

סלסה להגשה:

  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 בצלצלי שאלוט או חצי בצל סגול קצוץ
  • מלח, פלפל שחור
  • שמן זית
אופן ההכנה:

מערבבים היטב את היוגורט עם המלח ושורש הכורכום המגורר.

פורסים בד חיתול נקי מעל מסננת ושופכים את היוגורט המתובל אל מרכז החיתול. אוספים את קצוות החיתול, מניחים את המסננת מעל קערה גדולה (שהנוזלים הניגרים לא ייגעו בחיתול) ומשהים במקרר למשך לילה או 12 שעות לפחות.

מערבבים את כל חומרי הסלסה. טועמים ומתקנים תיבול .

פותחים את החיתול ומעבירים את הלאבנה בתנועה סיבובית לצלחת הגשה, מניחים מעל סלסה חריפה ומגישים לצד זיתים ולחם טרי.