קרמבו ביתי מתובל בג'ינג'ר של רות אוליבר

מזג האוויר מתקרר טיפה ומיד מתעורר אצלי החשק לממתק ישראלי הכי חורפי שיש,
הכנתי לכם גרסה מהירה טעימה עם ניחוחות מיוחדים ומפתיעים של ג'ינג'ר ולמון גראס, מי שינגוס בקרמבו לכאורה יראה את הצבע הלבן אך הטעם יעיף אתכם לעננים

מאת: רות אוליבר

טיפים:

את שלב הכנת החלב המתובל ניתן להכין לילה מראש,

משאירים את התבלינים בחלב ולקראת ההכנה מסננים וממשיכים במתכון.

 

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 45 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 17-15 יח' קרמבו

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • לבסיסי הקרמבו: עוגיות אוראו או כל עוגייה עגולה בקוטר 7 ס"מ
  • 125 מ"ל חלב חמים
  • 30 גרם ג'ינג'ר
  • 2 גבעולי למון גראס חצויים
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 25 גרם חמאה
  • 500 גרם מסקרפונה
  • 125 גרם סוכר
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה

זיגוג שוקולד מריר:

  • 300 שוקולד מריר
  • 75 גרם שמן
  • לבסיסי הקרמבו: עוגיות אוראו או כל עוגייה עגולה בקוטר 7 ס"מ
  • 125 מ"ל חלב חמים
  • 30 גרם ג'ינג'ר
  • 2 גבעולי למון גראס חצויים
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 25 גרם חמאה
  • 500 גרם מסקרפונה
  • 125 גרם סוכר
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה

זיגוג שוקולד מריר:

  • 300 שוקולד מריר
  • 75 גרם שמן
אופן ההכנה:

מכינים חלב ארומטי: שמים בסיר קטן חלב ג'ינג'ר ולמון גראס, מביאים לסף רתיחה מכבים את האש, מכסים ומקררים.

מסננים את החלב ומשלימים ל-125 מ"ל חלב (את החלב שמסננים מודדים ואם חסר מוסיפים חלב קר).

ממיסים במיקרו בקערת זכוכית את החלב המתובל, שוקולד וחמאה מערבבים היטב מקררים לטמפרטורת החדר.

בקערת מיקסר מקציפים יחד מסקרפונה סוכר ושמנת מתוקה לקצף יציב. מקפלים אל תערובת החלב ושוקולד, מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול חלק בקוטר 1.2 ס"מ.

מזלפים את תערובת הקרמבו על הבסיסים (עוגיות אוראו) ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

מכינים זיגוג ומצפים : ממיסים יחד שוקולד עם שמן, מערבבים, טובלים את הקרמבואים ומצננים.

שומרים במקרר או במקפיא עד להגשה.

טיפים:

את שלב הכנת החלב המתובל ניתן להכין לילה מראש,

משאירים את התבלינים בחלב ולקראת ההכנה מסננים וממשיכים במתכון.