תוספות
מבשלים ארוחה גדולה ומפנקת, ומתלבטים איזה תוספות להוסיף למנות השונות? תנו לנו לעזור לכם… עם אוסף מתכוני תוספות.
להכנה קלה ומהירה עם מקסימום טעם, שישדרגו כל ארוחה! ליקטנו עבורכם מתכונים מגוונים שמתאימים ואהובים על כל חך, גם עבור הסועדים הקפדנים ביותר. רק תסתכלו בתמונות ותיווכחו בעצמכם.
תוספות לכל ארוחה
כאן באתר תוכלו למצוא מתכוני תוספות, מהירקות הייחודיים שאנו מגדלים בחווה שלנו, ומתאימים לכל סוג ארוחה ולכל סועד. למה אנו מתכוונים כאשר אנו מדברים על מתכוני תוספות?
בדרך כלל מנות עיקריות הן מנות "כבדות" יותר ולרוב כוללות בשר או דגים, ואליהן נהוג להוסיף מנת תוספת, העשויה מירקות או מפחמימות. אולם תוספת יכולה להיות גם לארוחה עצמה, כמו מנה שמטרתה להגדיל את הארוחה ולגוון בין המטעמים המוצעים. לעיתים יכולה להיות זו תוספת קלה כמו סלט או מנה ראשונה, ולעיתים יכולה להיות זו תוספת עשירה מפחמימות, ירקות וחלבונים.
מתכוני תוספות – מאיתנו אליכם
מממ… מתכוני תוספות! הם קלים, טעימים ומזינים. תוכלו למצוא כאן מגוון עשיר של מתכוני תוספות שיוכלו להתאים לכל סוג של ארוחה. כדי להקל עליכם בבחירה ובשיטוט בין המתכונים השונים, ליקטנו עבורכם מספר מתכונים מובילים ומנצחים.
- פטריות מלך היער צלויות ברוטב אסייאתי ושום שחור – לאוהבי הפטריות אין ספק שמדובר על מנה מנצחת, עשירה בטעמים חדשים וברטבים ועם זאת קלה להכנה. מנה שלא תאכזב ותוסיף לכל ארוחה. יכולה להגיע כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- תפוח אדמה ראטה בסלסה של שום, עשבי תיבול וגרדת לימון – זוהי מנת תוספת המבוססת על פחמימות שמתאימה לכל מנה עיקרית ולכל סוג ארוחה. תפוח אדמה עשיר בטעמים ועשבי תיבול, מנה שלא ניתן לטעות עימה.
- סלט אורז שחור ובצלצלי שאלוט – מנה המשלבת פחמימה וירק ומוגשת בצורת סלט עשיר. מתאימה מאוד להעשרת הארוחה וגם כתוספת צד. משדרת בריאות ועשירה בטעמים ומרקמים של ירקות בצבעים שונים. תוספת שתופסת. ניתן להכין אותה מראש לפני הכנת המנה העיקרית עצמה, דבר משמעותי כשמדובר על אירוח בסדר גודל גדול.
- אורז פטריות עם שיטאקי- לחובבי הפטריות מדובר על מתכון מנצח. שילוב של פחמימה וירק, בשילוב עשיר של טעמים שמתאימים לכל מנה ומשתלבים בצורה מיטבית יחד.
סגנון התוספת המתאים לארוחה שלכם
מעבר להמלצות על מנות ספציפיות, החלטנו לסווג את מתכוני התוספות לפי קטגוריות שונות שבהן כדאי להתחשב בעת הכנת הארוחה ובעת בחירת המנות הרצויות. באופן זה, התוספות "יתכתבו" עם המנות העיקריות, ועם שאר מרכיבי הארוחה, כשהמטרה היא להתאים את הסגנון הקולינרי בין המנות, את המרכיבים ואת סגנון הארוחה והבישול. הנה כמה נקודות חשובות בעת בניית התפריט:
- תוספות קלילות לצד תוספות עשירות ("כבדות וממלאות") – באתר תחת הקטגוריה "מתכונים לתוספות" תוכלו למצוא מגוון מתכונים. ביניהם תוכלו למצוא תוספות שהן בגדר מנה עשירה וגדולה שמטרתה להיות תוספת למנה עיקרית, או שיכולה אפילו להיות מנה עיקרית בפני עצמה בארוחה צמחונית. לעומת זאת ישנן מנות קלילות, שמהוות תוספת בלבד לארוחה ויכולות להיות מוגשות כמנה ראשונה.
דוגמא לתוספת עשירה: ירקות ממולאים בבורגול ופירות יער
דוגמא לתוספת קלילה: אנדיב צלוי ברוטב עשבי תיבול - תוספות קרות לעומת תוספות חמות – ישנן תוספות שמוגשות קרות ויכולות להחשב לסלט, או למנת קיץ. זאת בעוד אחרות מוגשות חמות יש מהסיר או מהתנור.
דוגמא למנה קרה: שומר, קייל וחומוסים בשורש כורכום טרי.
דוגמא למנה חמה: בצלים ממולאים ברוטב ופטריות מלך היער - מנות צמחוניות וטבעוניות – לצמחונים והטבעונים שבין הגולשים, נדמה שקטגוריית התוספות נכתבה עבורכם, שכן המנות כאן הן כאלה. אולם גם בין התוספות תוכלו למצוא מגוון מנות המדמות בשר
לדוגמא: תבשיל שניצל פטריות יער ברוטב עגבניות ופלפלים.