מתכונים עם שורש ג'ינג'ר
שורש ג'ינג'ר מזמן כבש את המטבח הישראלי ולא רק בחליטות מחממות. מגוון מתכונים עם שורש ג'ינג'ר לתוספת חריפות עוקצנית ומרעננת למגוון מנות- מוקפצים, סלטים, משקאות, קינוחים ועוד.
הידעתם כי הוספת כפית של שורש ג'ינג'ר טרי מגורר יכולה לחולל פלאים בסלטים שאתם אוהבים לאכול? מחפשים תבלין אקזוטי לשדרוג הארוחה ולתיבול מגוון מאכלים ומשקאות מיוחדים? בואו נכיר את הזנגביל הלא הוא שורש גינג'ר.
שורש ג'ינג'ר, בעברית זנגביל, הוא מוצר חובה בכל מטבח, והקדמונים עשו בו שימוש נרחב לריפוי מחלות ולשיפור הבריאות. הג'ינג'ר מככב בשלל מטבחים ומתכונים, השורש של הצמח העשבוני הרב שנתי, שמקורו בדרום מזרח אסיה, משמש לתיבול מאכלים ובנוסף הוא משמש כבסיס להכנת משקאות מיוחדים.
אנחנו בחוות תקוע משווקים שורש ג'ינג'ר טרי כל עונות השנה, וזנגביל הידוע כתבלין עתיק יומין משמש כצמח מרפא מדורי דורות, הן בארצות המזרח הרחוק והן בארצות ערב. אנחנו ממליצים על השורש הטרי מאחר שניתן לשמור אותו בקלות ולאורך זמן במקרר או במקפיא.
רעיונות למתכונים עם שורש ג'ינג'ר (זנגביל)
כדאי לדעת כי שורש ג'ינג'ר משתלב באופן מושלם במגוון רחב של מתכונים, לרבות מנות צמחוניות או בשריות, מאפים מסוגים שונים, סלטים טריים ומרעננים, דגים, בשרים, מאכלים מוקפצים בסגנון אסיאתי וכמובן גם במשקאות חמים וקרים ובמגוון קוקטיילים עשירים בטעמים. רבים שותים תה עם ג'ינג'ר בעונת החורף, בדרך כלל בשילוב לימון טרי ודבש. אפשר להוסיף ג'ינג'ר גם לשייקים שמכינים בבית, ומעבר לטעם העשיר והפיקנטי שמאפיין את שורש הזנגביל, זוכים לסגולותיו השונות.
הדרך הנכונה להשתמש בשורש זנגביל היא לקלף את השורש באמצעות סכין חדה או קולפן, אפשר גם בעזרת כפית. לאחר קילוף העור של שורש הג'ינג'ר מגוררים את השורש או קוצצים אותו דק, ואפשר גם לפרס לפרוסות, וכמובן להוסיף למתכון אותו מכינים.
סלמון בתנור במרינדה עם ג'ינג'ר טרי וסלסה מקפיצה – מתכון מנצח לנתח סלמון טרי בתנור. את הדג מורחים בנדיבות עם מרינדה המכילה שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק דק, שמן זית, ליים טרי, דבש, שום, רוטב סויה ופלפל ירוק חריף. כדי לשדרג את המנה וליהנות מארוחת צהריים או ערב שכולם אוהבים, כדאי להכין סלסה מקפיצה בצד העשויה ממנגו, כוסברה, בצלצלי שאלוט ופלפל אדום רגיל או חריף.
מלבי בסירופ ג'ינג'ר, למון גראס ותותים – ילדים ומבוגרים כאחד אוהבים מלבי, אך המתכון הבא מקפיץ ומשדרג את המנה האהובה והפופולרית לשיאים חדשים. זהו מתכון קל ומהיר מאוד להכנה, והסוד של המלבי טמון בסירופ המכיל שורש ג'ינג'ר קצוץ דק לתיבול עשיר, גבעולי למון גראס ותמצית מי זהר (לא חובה). לפני ההגשה כדאי לפזר מעט פיסטוק קצוץ ותותים. המתכון מתאים כקינוח לכל ארוחה ולכל סעודה חגיגית, וגם הילדים אוהבים את הקינוח הטעים והמתוק.
עוגיות ג'ינג'ר ואגוזי לוז – מתכון חובה לכל חובבי העוגיות ודברי המתיקה. קל להכין את העוגיות ותוך כ-30 דקות בלבד ניתן ליהנות מעוגיות נהדרות ועשירות בטעמים, כאשר הג'ינג'ר מוסיף טעם ייחודי ומעט מעקצץ, והאגוזים מוסיפים את הקראנץ' שכולם אוהבים. אפשר לשדרג את המתכון ולהוסיף שוקולד צ'יפס, ואם רוצים לקבל עוגיות במראה שוקולד יש להחליף כף קמח בשתי כפות קקאו.
מה הייחוד של המתכונים עם המוצרים של חוות תקוע?
אנחנו בחוות תקוע גאים בכל אוצרות הטבע שאנו משווקים, לרבות פטריות טריות ומיובשות, לקטים משובחים להכנת מנות טעימות ובריאות, ירקות ופירות מיוחדים ועוד. ליקטנו שפע מתכונים עם שורש ג'ינג'ר, והשורש הפיקנטי הידוע כצמח שיכול לעשות רק טוב מתאים למגוון רחב של מנות, כולל משקאות, וניתן להוסיף אותו כתבלין לכל מאכל ביתי וגם לקוקטיילים ולמשקאות אחרים.
שורש זנגביל הוא הרבה מעבר לתוספת המוכרת לצד סושי וסשימי, וכיום הוא הפך לאורח כבוד גם במטבח הישראלי והים תיכוני. כאן בקטגוריית מתכוני שורש ג'ינג'ר אפשר למצוא רעיונות למנות קלות ופשוטות להכנה, ואנחנו בחוות תקוע ממליצים להשתמש בשורש הטרי כדי להכין ארוחות טעימות ואיכותיות לכל המשפחה וגם לאורחים.