סלטים לסוכות
מארחים או מתארחים בסוכה? מחפשים רעיונות לסלטים חדשים ומיוחדים? אספנו לכם רעיונות למתכוני סלטים נפלאים, מיוחדים ומגוונים עם הפטריות האקזוטיות והירקות המיוחדים שלנו.
רעיונות לסלטים לסוכות
סלטים מתאימים לכל ארוחה, כמובן גם לארוחות בחג סוכות, ובדרך כלל הם קלים ומהירים להכנה, לכן גם אם יש אורחים שהגיעו בהפתעה לסוכה שלכם, אפשר להכין סלטים מיוחדים בתוך זמן קצר. חשוב לציין כי המתכונים לסלטים לסוכות מתאימים גם לסעודות שבת, לחגים אחרים, לאירוח ולימי חול. לפניכם שלושה רעיונות להכנת סלטים מעולים ומנצחים לחג סוכות הקרוב:
סלט פטריות חם – מתכון מנצח לסלט חם שמתאים לחג סוכות, לחגים אחרים ולכל ארוחה. זו מנה חגיגית וחמה המוסיפה צבע ועניין לשולחן האוכל ולסעודת החג, ואפשר להגיש את סלט הפטריות החם כמנה ראשונה או כתוספת לצד המנה העיקרית. יש המגישים את הסלט קר בשילוב עלי חסה קרועים, עלי רוקט טריים, גרעינים מסוגים שונים ומיץ לימון טרי סחוט מעל כדי להעצים את הטעמים. את הסלט כדאי להכין מחבילה של מיקס פטריות אקזוטי של חוות תקוע המכיל 4 סוגי פטריות מיוחדות.
סלט פסטה ופטריות שי מג'י – רעיון לסלט ססגוני ועשיר בטעמים ומרקמים המתאים בין היתר לארוחה בחג סוכות. את הפסטה מבשלים לפי הוראות היצרן, ובמקביל מטגנים ומקפיצים קלות את פטריות מלך היער, ומוסיפים שום לקראת סוף הטיגון. את שאר הרכיבים קוצצים ומוסיפים לקערת סלט גדולה וחשוב לערבב היטב את כל הרכיבים וליצוק מעל את הרוטב שמשדרג את הטעם ומחזק את הטעמים העשירים של הפטריות ושאר רכיבי הסלט.
סלט אנדיב עם תאנים וויניגרט וניל – סלט פשוט, קל ומהיר להכנה שמתאים גם לחג סוכות ולמעשה לכל ארוחה או סעודה. זהו סלט צבעוני ועשיר בטעמים, ויש להשתמש ב-3 עד 4 ראשי אנדיב, לבן או אדום לבחירתכם. הסוד של הסלט נמצא ברוטב הוויניגרט וניל, זהו רוטב פשוט ומהיר להכנה ואפשר להשתמש בו גם לסלטים אחרים.
הייחוד של סלטים לסוכות עם המוצרים של חוות תקוע
במהלך החג עלינו לשבת בסוכה 7 ימים, לקיים את מצוות החג ולהרבות באירוח אושפיזין. כדי לכבד את האורחים בסוכה כדאי לתכנן ארוחות קלות ומהירות להכנה, ואין כמו מתכוני סלטים לסוכות כדי לסגור את הפינה. בכל מתכוני הסלטים תמצאו את אוצרות הטבע של חוות תקוע ובהם פטריות אקזוטיות טריות או מיובשות, פירות וירקות מיוחדים ושלל מוצרים נפלאים נוספים.
אוצרות הטבע של חוות תקוע משדרגים כל מתכון ומנה והם הופכים כל ארוחה לחגיגה מיוחדת ולחוויה קולינרית מרגשת.