אנדיב צלוי: ממולא אורז, עגבניות לחות ואגוזים

רכיבים ל-4 מנות:
  • 4 ראשי אנדיב

מילוי –

  • 1.5 כוס אורז מיקס/ אדום מבושל לפי הוראות היצרן
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט פרוסים דק
  • 1/3 כוס אגוזי לוז/ פקאן קלויים קצוצים דק
  • 8 עגבניות לחות קצוצות
  • 2 תמרים קצוצים דק
  • 1/4 כוס עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, נענע וכוסברה
  • רבע כפית קינמון
  • מלח, פלפל
  • 4 ראשי אנדיב

מילוי –

  • 1.5 כוס אורז מיקס/ אדום מבושל לפי הוראות היצרן
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט פרוסים דק
  • 1/3 כוס אגוזי לוז/ פקאן קלויים קצוצים דק
  • 8 עגבניות לחות קצוצות
  • 2 תמרים קצוצים דק
  • 1/4 כוס עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, נענע וכוסברה
  • רבע כפית קינמון
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:

חוצים את האנדיב לאורך. בעזרת כפית מרוקנים את האנדיב מהליבה הפנימית כך שיתפנה מספיק מקום למילוי. את הליבה פורסים דק. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית לחום בינוני, מוסיפים את האנדיב הפרוס ואת הבצל, מטגנים עד להזהבה ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים לריכוך כ-10 דקות. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה, מוסיפים קינמון ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים. מערבבים עם יתר רכיבי המילוי ומתבלים היטב.

מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים את האנדיב בנדיבות במלית. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיים עם הצד המילוי כלפי מטה. מזלפים מעל שמן זית, זורים מלח ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.