גאלט פטריות מלך היער, מנגולד וגבינות

כמה קל ופשוט להכין מאפה אלגנטי ומרשים של מנגולד עם פטריות אקזוטיות
במיוחד אם קונים בצק מוכן מה שמקצר את תהליך ההכנה בהמון זמן

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

זמן כולל: 44 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים למאפה בגודל 35*25:
  • 1 חבילה בצק עלים / בצק פריך
  • 1 צרור מנגולד (4 גבעולים) חתוך גס ללא החלק הלבן
  • 1 קופסא מלך היער פרוס לפרוסות דקות
  • 3 כפות שמן זית
  • גרדת לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
למלית:
  • 200 גרם גבינת קוטג'/שמנת
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
  • 1 חלמון
לפיזור:
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • למריחה וקישוט
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 חבילה בצק עלים / בצק פריך
  • 1 צרור מנגולד (4 גבעולים) חתוך גס ללא החלק הלבן
  • 1 קופסא מלך היער פרוס לפרוסות דקות
  • 3 כפות שמן זית
  • גרדת לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
למלית:
  • 200 גרם גבינת קוטג'/שמנת
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
  • 1 חלמון
לפיזור:
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • למריחה וקישוט
  • 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות

בקערה גדולה מערבבים יחד מנגולד, פטריות, גרדת לימון מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

בקערה נפרדת מערבבים את רכיבי המלית.

פורסים את הבצק המלבני על נייר אפיה . מורחים את המלית במרכז הבצק ומשאירים שוליים של כ- 2 ס"מ.

מסדרים את תערובת הפטריות והמנגולד מעל הגבינות ומפזרים גבינה צהובה.

מקפלים את שולי הבצק בעזרת נייר האפייה, מושחים בביצה טרופה ואופים כ 30 דקות או עד שהבצק אפוי והשוליים זהובים.