צלי בקר, פטריות שיטאקי וירקות

מנה עיקרית הכי חגיגית שאפשר וכוללת את המנה העיקרית והתוספת יחד.
הכנה בשני שלבים. את השלב הראשון ניתן להכין עד שבוע מראש.

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • טיפול בפטריות השיטאקי- אם הפטריות קטנות אין צורך בהסרת הרגל, במידה והפטריות גדולות מסירים את רגל הפטרייה ופורסים לפרוסות.
  • במידה ורוצים לפרוס את הבשר, מקררים את הבשר לאחר הבישול לילה במקרר, למחרת פרוסים, מכניסים לתבנית וממשיכים בהכנה לפי המתכון.
  • תבשיל בשר יהיה טעים יותר יום אחרי שהוכן הטעמים מתחדדים ומעמיקים בזמן המנוחה.

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 150 דקות

זמן כולל: 180 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 8 מנות

כשרות: בשרי

רכיבים:
  • 2-1.5 ק"ג צלי בשר כתף (מס' 5)
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית פפריקה
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל גרוס
  • 4 כפות מיץ לימון /ליים
  • 1 כף גדושה דבש
  • ½ כוס מים/ מרק
  • 2 חבילות פטריות שיטאקי
  • 6 בצלצלי שאלוט חצויים
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 2 קישואים/ זוקיני פרוסים לפרוסות עבות
  • 6-4 תפוח אדמה פרוסים לפרוסות עבות
  • 2-1 ראשי שום שלמים חצויים לרוחב
  • 4-3 אשכולות שרי (250 גרם)
  • ½ צרור עשבי תיבול פטרוזיליה/כוסברה/טימין קצוצים
  • 2-1.5 ק"ג צלי בשר כתף (מס' 5)
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית פפריקה
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל גרוס
  • 4 כפות מיץ לימון /ליים
  • 1 כף גדושה דבש
  • ½ כוס מים/ מרק
  • 2 חבילות פטריות שיטאקי
  • 6 בצלצלי שאלוט חצויים
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 2 קישואים/ זוקיני פרוסים לפרוסות עבות
  • 6-4 תפוח אדמה פרוסים לפרוסות עבות
  • 2-1 ראשי שום שלמים חצויים לרוחב
  • 4-3 אשכולות שרי (250 גרם)
  • ½ צרור עשבי תיבול פטרוזיליה/כוסברה/טימין קצוצים
אופן ההכנה:

שלב 1- מכינים ומבשלים את הבשר: מערבבים 2 כפות שמן זית, פפריקה, שום, מלח, פלפל שחור, מיץ לימון ודבש בקערה קטנה, מעסים היטב את הנתח.

מחממים את השמן הנותר בסיר רחב ומספיק גדול ועמוק, מניחים את הבשר ומטגנים היטב עד השחמה מכל הצדדים.

יוצקים את המים/המרק, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה סגור שעה וחצי- שעתיים או עד שהנתח מתרכך. מכבים את הלהבה ומצננים. (עד שלב זה ניתן להכין מראש).

שלב 2 – מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחממים מעט שמן במחבת מוסיפים את השאלוט ומטגנים 5-4 דקות, מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה 5-4 דקות. יוצקים את נוזלי הבישול של הבשר, מביאים לרתיחה ומכבים את הלהבה.

משמנים תבנית מלבנית 30*35 ס"מ ומסדרים את הירקות: פלפלים, זוקיני, תפוחי אדמה, מתבלים במלח ופלפל, קצת פטרוזיליה, כוסברה וטימין ומערבבים היטב. מניחים את נתח הבשר מעל הירקות ומניחים את חצאי השום בתבנית.

בעזרת כף יוצקים את הפטריות, הבצלים והרוטב מעל הבשר והירקות מכסים ואופים 45 דקות. מסירים את הכיסוי, מוסיפים את העגבניות מחזירים לתנור ללא כיסויי ל 20 דקות נוספות.

מפזרים עשבי תיבול טריים ומגישים לשולחן.

טיפים:
  • טיפול בפטריות השיטאקי- אם הפטריות קטנות אין צורך בהסרת הרגל, במידה והפטריות גדולות מסירים את רגל הפטרייה ופורסים לפרוסות.
  • במידה ורוצים לפרוס את הבשר, מקררים את הבשר לאחר הבישול לילה במקרר, למחרת פרוסים, מכניסים לתבנית וממשיכים בהכנה לפי המתכון.
  • תבשיל בשר יהיה טעים יותר יום אחרי שהוכן הטעמים מתחדדים ומעמיקים בזמן המנוחה.