אנחנו הישראלים אוהבים אוכל טוב! בזכות האהבה הזאת השתלבו עם השנים במטבח המקומי מגוון רחב של מנות ומאכלים. לכבוד יום העצמאות של מדינת ישראל, נצא למסע טעמים מרגש במטבח הישראלי עם רשימת המאכלים הכי ישראלים, והכי אהובים עלינו הישראלים: כולל הפלאפל, החומוס, השקשוקה, הקרמבו ועוד מנות אהובות שתמיד מככבות על השולחן. כמובן שדאגנו לצרף לכל מאכל- מתכון מומלץ, בגרסה מעט שונה ומפתיעה משלנו למתכון הקלאסי, ובשילוב אוצרות הטבע שלנו.
ישראלי אסלי
פלאפל
ה-מאכל הלאומי של ישראל! כמה טעים זה פלאפל בפיתה, עם סלטים, חמוצים וטחינה ממעל. זוהי מנת הרחוב הכי קלאסית ואהובה על הישראלים.
המתכון שלנו: פלאפל בגרסה טעימה ומיוחדת שכולם יתאהבו בה – במקום גרגרי חומוס מסורתיים, שילבנו פטריות שי-טאקי וגבינת מוצרלה מגורדת. למתכון המלא>>
חומוס
החומוס הפך לנכס לאומי בישראל ואפשר להבין למה. הוא הרבה יותר מסתם ממרח – הוא מאכל חוצה גבולות , ועדות, שאהוב על כולם. הצעת הגשה- הוסיפו גרגרי חומוס מעל, טחינה, שמן זית, ביצה ופטריות. לחוויה המושלמת- תוותרו על הסכו"ם ולכו על ניגוב עם פיתה.
המתכון שלנו: מנה משודרגת של חומוס ביתי בתוספת פטריות טריות ובצלצלי שאלוט מטוגנים, שמוסיפים טעם ועומק. לחצו כאן למתכון המלא
חצילים
החציל הוא אחד מחומרי הגלם המרכזיים במטבח הישראלי. נמצא בכל סעודה מזרח-תיכונית טיפוסית ומככב במגוון מנות: חציל על האש, בבבא גנוש, כממרח, כתוספת בסלטים, בסביח ועוד.
המתכון שלנו: סירות חצילים ממולאות בראגו עם בשר טחון ועגבניות לחות – דוגמה מושלמת איך חומרי גלם פשוטים יוצרים יחד מנה עשירה ומרשימה. לחצו כאן למתכון המלא
טחינה
הישראלים מתים על טחינה! עם חומוס ופלאפל או לצד סלט.
המתכון שלנו: כרובית שלמה בתנור עם טחינה וכורכום- תוספת קלה ומומלצת לכל ארוחה. למתכון המלא>>
מאכלים אהובים לארוחת בוקר
בורקס
אנחנו הישראלים אוהבים לפתוח את הבוקר עם מאפה בוקר מפנק. קשה לעמוד בפיתוי של בורקס חם ופריך שרק יצא מהתנור.
מתכון מומלץ: בורקס גבינה ופטריות שאתם חייבים לנסות. לחצו כאן למתכון המלא>>
שקשוקה
ארוחת בוקר ישראלית טיפוסית לא תרגיש שלמה בלי שקשוקה. שילוב מושלם של ביצים עם רוטב עגבניות חריף וחמצמץ. במתכון שלנו שדרגנו את המנה הקלאסית עם פטריות שיטאקי, עגבניות שרי, וגבינת פרמז'ן מגוררת לטעם עשיר. למתכון המלא>>
מאכלים שילדים אוהבים
שניצל תירס
שניצל התירס הפך כבר מזמן למאכל מוכר ופופולרי לפחות כמו שניצל העוף המסורתי. הוא אהוב על ילדים, בזכות הציפוי הפריך בשילוב גרעיני התירס שמתפצפצים בכל נגיסה.
המתכון שלנו: שניצל תירס משודרג , טעים ומזין, עם טופו כתוספת חלבון, תירס מזן תירס סופר מתוק, והשוס- ציפוי קורנפלקס! למתכון המלא>>
פתיתים
הפתיתים הפכו לקלאסיקה במטבח הישראלי. תוספת פשוטה להכנה, טעימה ואהובה על כל המשפחה ובמיוחד על ילדים .
המתכון שלנו: פתיתים עם פטריות – מנה קלה להכנה ומספקת עם טעם עשיר של פטריות . למתכון המלא>>
לביבות תפוחי אדמה
לביבות תפוחי אדמה (לטקס) מזוהות עם חג החנוכה אבל כיף לאכול אותן לאורך כל השנה. הן טעימות, פריכות, קלות להכנה, אהובות על ילדים, ומתאימות כמנת פתיחה, כארוחה ואפילו לפיקניק.
במתכון שלנו שדרגנו את מתכון הלביבות הקלאסי עם מילוי של פטריות שי-טאקי וגבינות מגורדות. למתכון המלא>>
פסטה שמנת פטריות
הישראלים מאוהבים במנה הזו בשל הטעם הקרמי והמפנק, וקלות ההכנה.
מתכון מומלץ: פסטה ברוטב שמנת פטריות של דניאל עמית. החידוש כאן הוא הרוטב של הפסטה או ליתר דיוק – קרם פטריות-שמכינים ממגוון פטריות וגבינת מסקרפונה שנטחנים יחד למרקם חלק וקרמי. למתכון לחצו כאן>>
עיקריות ובשרי
שווארמה
אחד המאכלים האהובים ביותר בישראל וסמל של אוכל רחוב ישראלי מנחם.
המתכון שלנו מציע טוויסט מפתיע וחכם למנה הקלאסית – שווארמה מפטריות. במקום בשר, בחרנו בפטריית מלך היער, המספקת מרקם דומה לבשר וטעם עשיר. מתכון שמתאים לכולם כולל לצמחונים ולטבעונים המחפשים חלופה טעימה ומספקת. למתכון המלא >>
מעורב ירושלמי
מנת רחוב קלאסית שנולדה בלב ירושלים. מעורב ירושלמי מורכב לרוב מלבבות עוף וכבד, מטוגנים עם בצל מקורמל ותבלינים עשירים, מוגש לרוב בפיתה חמה עם טחינה וסלטים.
המתכון שלנו: מעורב ירושלמי טבעוני. במקום בשר, הפעם הכוכבים הם פטריות שי-טאקי , שי- מג'י, ופטריות יער מוקפצות עם בצלים ותבלינים, שיוצרים מרקם וטעם נפלא. למתכון המלא>>
עוף בתנור
בארוחות משפחתיות וגם בארוחת שבת – עוף בתנור הוא תמיד האופציה המועדפת. הסוד שלו טמון בפשטות ההכנה- פשוט מתבלים ומכניסים לתנור.
המתכון שלנו: עוף בתנור עם בצלצלי שאלוט ומשמשים- מנה טעימה שאפשר להכין עם משמשים או עם פירות עונתיים אחרים- שזיפים, אפרסקים, נקטרינות או מנגו לפי רצונכם. למתכון>>
קציצות ברוטב אפונה
סמל של בית ושל ארוחת צהריים חמה ומנחמת. מנה שמייצגת את אהבת הישראלים למנות פשוטות אך טעימות. לחצו כאן למתכון המלא>>
אסאדו בתנור
אסאדו הוא טכניקת צלייה שמקורה בארגנטינה. זוהי צלייה איטית על אש פתוחה, שמעניקה לבשר טעם עשיר, רך ונימוח, תוך שמירה על המיצים הטבעיים. בארוחת המשפחתית הבאה שלכם נסו את המתכון הזה- אסאדו בתנור עם תפוח אדמה, פטריות, ירקות ועשבי תיבול- ההנאה מובטחת! למתכון המלא >>
גולש
תבשיל הונגרי עם קוביות בשר עסיסיות וירקות המתבשלים בישול איטי בסיר במשך כמה שעות. מקור הגולש הוא אמנם מיהדות מזרח אירופה אך בישראל הפך למנה חוצת עדות ותרבויות. אנו הישראלים אוהבים אותו כי זה תבשיל חורפי מנחם וטעים שמזכיר בית וחום.
מתכון מומלץ- גולש עם פטריות פורצ'יני ושפצלה – בצקניות טעימות ונימוחות שנהוג לשלב בגולש. למתכון המלא>>
סלטים
סלט קיסר
סלט קיסר נקרא בארה"ב "מלך הסלטים" וגם בישראל הוא אחד הסלטים האהובים ביותר. הוא לרוב יכיל חסות, קרוטונים, ביצים רכות/חצי קשות, גבינת פרמז'ן, ורוטב ייחודי שמקנה לו טעם עשיר וממכר.
המתכון שלנו: סלט קיסר עם שדרוג של עלי אנדיב פריכים ורוטב עשיר. למתכון לחצו כאן>>
סלט טאבולה
מייצג את המטבח המזרח-תיכוני, והוא מנת חובה בכל ארוחה ישראלית. המתכון המומלץ שלנו: סלט טבולה מיוחד ושונה מעט מסלט הטבולה הקלאסי, וכולל עשבי תיבול, חמוציות ואגוזים ברוטב מטריף , וגם פרחי כרובית וברוקולי במקום הבורגול, מה שהופך אותו לכשר לפסח. למתכון >>
סלט תירס
נספח קבוע בכל שולחן משפחתי ומסיבה. סלט פשוט וטעים.
מתכון מומלץ: סלט תירס סופר מתוק טרי עם אבוקדו ושעועית- בריא, טעים ומשביע. למתכון לחצו כאן>>
קינוחים
עוגת דבש
עוגת הדבש מזוהה עם ראש השנה. הישראלים מאוהבים בעוגה זו בשל הטעם המתוק והזיכרונות לילדות ולחג. מתכון מומלץ- עוגת דבש עם תפוחים, קרמל וג'ינג'ר – גרסה מיוחדת למתכון הקלאסי עם טוויסט, שמשדרג את העוגה. למתכון המלא>>
עוגת סולת
מקורה ממצרים, ובשמה המקורי היא נקראת בסבובה. היא מוכרת ונפוצה בכל מדינות הערב, כשבכל מקום אפשר למצוא גרסה ושם מעט שונים. גם כאן בישראל היא קינוח מוכר ואהוב. מתכון מומלץ: עוגת סולת בתוספת של הדרים וג'ינג'ר שמוסיפים לעוגה טעם מדהים ומיוחד. למתכון המלא >>
קרם ברולה
קינוח צרפתי מוכר פופולרי שאנחנו הישראלים אימצנו לחיקנו. מככב ברשימת הקינוחים במסעדות רבות בישראל. הוא כולל קרם עשיר העשוי מחלמוני ביצים ושמנת, וממעל שכבת קרמל מסוכר שרוף.
המתכון שלנו: קרם הברולה הקלאסי עם טוויסט ייחודי ומרענן- תוספת ג'ינג'ר ולמון גראס שמוסיפים לקינוח ארומה לימונית מעודנת ומופלאה. למתכון המלא>>
מלבי
קינוח פופולרי ברחבי המזרח התיכון וכמובן שגם בישראל. בגרסה הקלאסית הוא משלב פודינג קרמי עם סירופ אדום ומי ורדים, ותוספת שבבי קוקוס/פיסטוקים/בוטנים מעל.
המתכון שלנו: גרסה מפתיעה ומיוחדת של מלבי בסירופ ג'ינג'ר, למון גראס ותותים ממעל. הג'ינג'ר ולמון גראס יוצרים ארומה מופלאה ומקפיצים את המלבי לגבהים אחרים. למתכון המלא >>
קרמבו
משנות ה-40 ועד היום, הקרמבו היה ונשאר ממתק החורפי האולטימטיבי. הידעתם? ישראל נמצאת במקום הראשון בעולם בצריכת קרמבואים! הטעם הפופולרי ביותר הוא וניל .
המתכון שלנו- קרמבו ביתי בגרסה מיוחדת בתוספת ג'ינג'ר ולמון גראס ובזיגוג של שוקולד מריר – הטעם יעיף אתכם לעננים! למתכון >>